Excursie la Oradea

Vadu Crişului – judetul Bihor

 
Autocar Timisoara
Perioada 25.11.2023
Oferta Speciala
de la
 
5128
persoana/ 1 zi

 

 

Plecăm dimineaţa devreme din Timişoara spre Vadu Crişului , cunoscut ca centru de ceramică albă. Considerată unică în Europa, ceramica albă de Vadu Crișului a fost denumită și „caolinul românesc”. Specialiștii consideră că olăritul, îndeletnicire tradițională veche de sute de ani, reprezintă esența artei populare din zona Pădurii Craiului. În general, olarii produceau: blide, oluri – ulcioare cu gât îngust, oale pentru sarmale, hârboaice – oale cu capac, pentru mâncare sau lapte, cante pentru apă, strecurători, suporturi pentru lumânări sau vase decorative.La cererea autorităților, în Vadu Crișului s-au realizat 13 ciupuri, de inspirație dacică, înalte de 1,40 metri. O parte din ele au devenit elemente de decor în grădinile palatului Cotroceni din București.

Ne indreptam spre Oradea pentru masa de pranz si apoi vizitam  Muzeul Tarii Crisurilor. Cu o colecție muzeală de 450.000 de obiecte, Muzeul Țării Crișurilor îi impresionează pe pasionații de arheologie, istorie sau artă, dar și pe curioșii care-i trec pragul.

Seara ne întoarcem acasă cu produse de olărilt şi amintiri frumoase.

Tarif:  250 lei/ persoana

 

PREȚUL INCLUDE:

·        Transport autocar/microbus

·        Masa de pranz

·        Ghid pe toata durata excursiei

 

PREȚUL NU INCLUDE:

·        Taxa de intrare la obiectivele turistice (Muzeul Tarii Crisurilor – aprox 10 lei/persoana)

·        Alte cheltuieli de natura personala

 

 

NOTA:

Tariful este valabil pentru un grup de 40 de persoane.. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

 

 

Trebuie sa fii de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal

Contactati-ne pe WhatsApp Solicita oferta