Hallstatt

Salzburg-Hallstatt-Viena

 
Autocar Timisoara
Perioada 08.08.2024-11.08.2024
 
420
peroana/4 zile

 Ziua 1 Plecare din Timisoara la ora 4 dimineata. Odata sositi in Salzburg, incepem să descoperim „orașul muzicii și a culturii” sau orașul marelui Mozart, iar primul lucru care ne impresionează este arhitectura barocă pentru care este atât de recunoscut. Tur pietonal, exterior în zona centrală, Getreidegasse, cea mai celebră stradă din Centrul Vechi, Casa lui Mozart, Domul, plimbare prin frumoasele grădini ale Palatului Mirabell, o comoară barocă a orașului. Opțional, se poate urca la Cetatea Hohensalzburg, emblema orașului care veghează impunător de pe stânca înaltă (aproximativ 12 euro/persoană).Seara, cazare la hotel de 3* în zona Salzburg.

Ziua 2 Mic dejun. Pornim spre ținutul Salzkammergut, paradisul lacurilor alpine și descoperim cel mai pitoresc, cel mai vechi și cel mai fotografiat loc din Austria – Hallstatt. Aflat pe malul lacului cu același nume, s-a dezvoltat pe locul unei mine de sare despre care se spune că ar fi cea mai veche din lume, de fapt, acest “aur alb” a dus la îmbogățirea locului. Ne plimbăm prin Marktplatz, pentru a vedea casele colorate, cafenelele tradiționale și, neaparat, trebuie să ajungem la photo point pentru a face poza perfectă. Opțional, se poate urca cu funicularul la imensa platformă Skywalk aflată la 360 m pentru a surprinde priveliști de vis (aproximativ 20 euro/persoană dus-întors). Pornim spre Badl Ischl, renumita stațiune unde s-a logodit Franz Joseph cu prințesa Sissi. Opțional, se poate vizita Kaiservilla, reședința de vară preferată a habsburgilor (aproximativ 16 euro/persoană).Ne intoarcem la Salzburg, seara cazare la același hotel.

Ziua 3 Mic dejun. Ne începem ziua cu vizitarea Palatului Hellbrun, construit la îndrumarea principelui Markus Sittkus, pentru a-și impresiona prietenii și pentru a glumi cu aceștia. Palatul este vizitat înseosebi pentru grădinile și fântânile cu jocuri de apă care distrează turisții de la mic la mare (Aproximativ 14 euro/persoană). Pornim la drum. Ne indreptam spre Abatia Melk, care şi-a înfăşurat bijuteriile baroce în miracolul naturii din Defileul Dunarii. La inceputurile sale, cladirea Abatiei a fost un palat. Şi lucrul acesta este evident. Dominantă, uriaşă, impunatoare, Abatia supravegheaza intregul Defileu. Pe cat de spectaculos este exteriorul, pe atat de uluitor este interiorul palatului. Biblioteca manastirii are 12 camere si peste 100.000 de volume, cele mai vechi datand dinainte de anul 1500. cazare la hotel de 3* în zona Viena.

Ziua 4 Dupa micul dejun, facem un tur panoramic cu autocarul pe Ringstrasse, apoi un tur pietonal exterior cu cele mai importante obiective: Primăria, Piața Maria Tereza, Palatul Hofburg, care este reședința de iarnă a habsburgilor, strada Graben, Biserica Sf.Petru, Piața și Domul Sf.Ștefan. Pornim spre casă și ajungem în România, în funcție de trafic și formalitățile vamale.

 

 

Tarif: 420 euro/ persoana

PREȚUL INCLUDE:

ü       Transport autocar

ü       3 nopti cazare cu mic dejun

ü        Ghid din partea agentiei

                               

PREȚUL NU INCLUDE:

ü     Asigurarea medicala

ü        supliment cameră single:30 eur/pers/noapte*3 nopti  = 90 euro/3 nopti

intrarile la obiectivele turistice 

           

ACTE NECESARE:

ü  paşaport original sau carte de identitate

ü  cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii

ü  pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.

Contactati-ne pe WhatsApp Solicita oferta