Ziua 1
Bucuresti - Istanbul - Delhi Ora 06:45. Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 09:45 pentru zborul Turkish Airlines cu destinatia New Delhi, zbor cu escala in Istanbul. Se calatoreste pe timpul noptii. Sosire in New Delhi a doua zi, la ora locala 04:40. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cazare in Delhi.

Ziua 2
DelhiMic dejun. In jurul orei 11 ne vom indrepta spre complexul Qutub, a carui piesa de rezistenta este Qutub Minar, un minaret impresionant, de 73 m inaltime, gravat cu versete din Coran, simbol al victoriei musulmane in fata regilor hindusi, protejat de catre UNESCO. Complexul mai include morminte, pavilioane ale caror stalpi sunt decorate cu delicate reprezentari hinduse, ruinele unei madrase (scoala islamica), un uimitor stalp din fier, de 7 m si mai mult de 6 tone, construit in secolul IV. Vom continua cu turul panoramic al orasului New Delhi, capitala Indiei britanice, cu bulevarde largi, gradini ingrijite, numeroase ambasade si edificii guvernamentale. Se viziteaza Poarta Indiei, un arc de triumf ridicat in cinstea soldatilor indieni care si-au pierdut viata in timpul Primul Razboi Mondial. Turul va include Rashtrapati Bhavan, resedinta prezidentiala si Sansad Bhavan, cladirea Parlamentului. Cina si cazare in Delhi.

Ziua 3
Delhi - JaipurMic dejun. Plecare catre orasul Jaipur (Orasul Roz), ce poarta numele intemeietorului sau, regele Jai Singh II. Este primul oras planificat al Indiei, aflat in taramurile desertice ale Rajasthanului. Astazi, Jaipur este un centru de afaceri major pentru locuitorii Rajasthanului, cu toate dotarile unei mari metropole. Pictat in roz, orasul impresioneaza fiecare vizitator. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Turul orasului include City Palace (Palatul Orasului), locul din care a fost condus Jaipurul, un complex de palate si gradini ce imbina stilul rajput cu arta mogula si Hawa Mahal (Palatul Vanturilor), o fatada ce are 953 m de ferestre construite pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi activitatile comerciale de pe strada fara a fi observate. Continuam cu Jantar Mantar, Observatorul Astronomic - cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de regele Rajput, cu avansate cunostinte de astronomie, Jai Singh II, in sec. al XVIII-lea.Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 4
Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra Mic dejun. Dimineata vizitam Fortul Amber situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Dimineata vizitam Fortul Amber (UNESCO) situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Amber este vechea capitala a statului Jaipur. Construirea fortului a inceput in 1592 de catre Raja Man Singh si este un exemplu superb de arhitectura Rajput. Se viziteaza: Sheesh Mahal (Palatul Oglinzilor), decorat cu fragmente de oglinzi si pietre pretioase, Gradina persana, dispusa geometric, Chahar Bagh, Holul pentru audiente publice si Holul pentru audiente private, Poarta lui Ganesh, numeroase alte palate din interiorul fortului.Optional, plimbare cu elefantii la poalele dealului Aravalli, la intrarea in Fort Amber.In drum spre Jaipur, vom face o scurta oprire pentru fotografii la Jal Mahal (Palatul de pe apa), ridicat in mijlocul Lacului Man Sagar, in secolul XVIII, pentru diverse banchete si ceremonii.Circuitul continua catre Agra cu oprire in Fatehpur Sikri. Construit in secolul VI de catre imparatul Akbar, Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei) a fost capitala imperiului mogul pentru o scurta perioada de timp. Complexul include Panch Majal (Palatul cu cinci etaje), palatele celor trei sotii ale lui Akbar, precum si alte edificii impresionante.Sosire in Agra si transfer la hotel. Cazare si cina in Agra.

Ziua 5
Agra - Delhi Mic dejun. Incepem vizita de dimineata cu turul orasului Agra si vizitam Taj Mahal - monument construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleu pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, ca simbol al iubirii eterne. Construit in secolul XVII pe malul raului Yamuna, Taj Mahal atinge perfectiunea arhitecturala, fiind inclus pe lista celor 7 minuni ale lumii noi. Din 1983 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este unul dintre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. Continuam cu vizitarea Fortului Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Transfer cu autocarul la Delhi. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 6
Delhi - VaranasiMic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul catre Varanasi. Sosire in Varanasi - capitala statului Kashi, stat ce a fost anexat, in sec al V-lea i.Hr. de Regatul Magadha. In timpul dinastiei Gupta (320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios, devenind centrul sfant al hinduismului. Varanasi este unic fiind animat de pelerini, Sadhus (barbati sfinti), brahmani (preoti hindusi), care inalta rugaciuni si daruiesc ofrande zeilor. Astazi vom face o vizita la celebrele ghaturi unde, la apusul soarelui, o multime de hindusi si turisti se aduna pentru a asista la Ganga Aarti, slujba religioasa inchinata Gangelui. Ceremonialul luminii, sustinut de brahmani, in timp ce rostesc mantre simbolice, ne va integra in atmosfera de inalta spiritualitate. Cazare si cina in Varanasi.

Ziua 7
Varanasi Inainte de rasarit, facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt, vor face din aceasta plimbare o experienta unica. Ne vom intoarce la hotel pentru a servi mic dejunul.Vom face apoi un tur de oras in urma caruia vom descoperi: Templul Kashi - Vishwanath, unul dintre cele mai importante temple hinduse inchinate zeitatii Shiva si Bharat Mata Mandir, inaugurat de Mahatma Gandhi - templu dedicat Mamei Indiei. Transfer la hotel, cazare si cina in Varanasi.Optional: Excursie la Sarnath. Sarnath se afla la 10 km distanta de Varanasi. Este un loc mistic, unde Budha a tinut prima predica, dupa ce a primit, sub un smochin, iluminarea.Vom vizita Stupa Dhamek, construita in timpul dinastiei Ashoka, unde Budha a predicat pentru intaia data. Langa aceasta se afla un pilon, pe care sunt reprezentati patru lei, astazi emblem nationala a Indiei. Vom vizita apoi manastirea Mulagandha Kuti Vihar, construita in 1931 prin donatiile mai multor tari si cu sprijinul comunitatii budiste internationale.Cina si cazare in Varanasi.

Ziua 8
Varanasi - DelhiMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre New Delhi. Dupa-amiaza vom vizita Raj Ghat, memorialul inchinat lui Mahatma Gandhi, aflat pe malul vestic al raului Yamuna. O flacara eterna arde neincetat in cinstea Parintelui Natiunii Indiene. Urmeaza turul orasului vechi, Old Delhi, construit de imparatul mogul Shah Jahan, la inceputul secolului XVII, pentru a-i servi drept capitala. Se va admira din exterior Fortul Rosu, un complex de palate, gradini si pavilioane, declarant sit al Patrimoniului Mondial UNESCO in 2007. Turul include intrarea la Jama Masjid (Moscheea de Vineri), construita in epoca de aur a arhitecturii mogule, ultima constructie importanta a lui Shah Jahan, ce impresioneaza prin minaretele inalte si cupolele proeminente. Vom realiza apoi o scurta plimbare prin Chandni Chowk, un cartier autentic, vibrant, plin de culoare si farmec, ce reprezinta zona comerciala veche a orasului.Cazare si cina in Delhi.

Ziua 9
Delhi - Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Templele din Delhi Mic dejun. Excursie optionala: Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Temple DelhiAkshardham Temple este cel mai mare complex de temple hinduse, conform Guinness World Records. Templul principal impresioneaza prin cele 9 domuri decorate, 234 de stalpi sculptati, 20 de turle si 20 000 de statui hinduse. Continuam cu Mormantul lui Humayun, ridicat de catre vaduva sa, ca simbol al iubirii, ce a servit drept model arhitectural si simbolic Taj Mahalului.Ne indreptam apoi spre Templul Lotus, cu o arhitectura uimitoare, construit de catre comunitatea bahaista ca loc de rugaciune si meditatie pentru fiecare dintre noi, indiferent de religia imbratisata. Turul continua cu Bangla Sahib Gurudwara, templul Sikh, unde vom fi familiarizati cu religia acestei comunitati si activitatile zilnice de voluntariat. Ultimul obiectiv din programul zilei este Laxmi Narayan, cunoscut si sub numele Birla Mandir, un temple hindus ridicat de instarita familie Birla si inaugurat de Mahatma Gandhi.Cazare si cina in Delhi.

Ziua 10
Ziua 10: Delhi - Istanbul - Bucuresti Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu escala la Istanbul. Decolare din Delhi la ora 06:55, aterizare in Istanbul la ora 11:35, decolare din Istanbul la ora 13:50, aterizare la Bucuresti la ora 14:05.


Itinerariu: New Delhi - Jaipur -  Fatehpur Sikri - Agra - New Delhi - Varanasi - New Delhi -Akshardham Temple  & Mormantul lui Humayun - New  Delhi


Servicii incluse:
Bilete de avion: Bucuresti - New Delhi - Bucuresti - zbor cu escala in Istanbul, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Turkish Airlines;
Bilete de avion, zbor domestic: New Delhi - Varanasi - New Delhi, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
4  nopti cazare cu mic dejun si cina in New Delhi la hotel de 4*; 
1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Jaipur la hotel de 4*;
1 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Agra la hotel de 4*;
2  nopti cazare cu mic dejun si cina in Varanasi la hotel de 4*;
Tururile, excursiile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala; 
Plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi;
Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;


Nu sunt incluse: 
Biletele de intrare la obiectivele turistice - 89 euro/persoana (se achita obligatoriu la inscriere);
Taxa de viza* sI taxa procesare documente de catre Europa Travel: 30 euro/persoana(se achita inainte de calatorie);
Taxa de viza - 495 RON, se poate modifica pana la obtinerea acesteia.
Excursiile optionale;
Asigurarea medicala si storno;
Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 4 euro/persoana/zi pentru sofer si ghid);


Excursii optionale:
Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Templul Lotus  - 42  Euro/persoana; 25 Euro/ copil 2-12 ani; 
Plimbarea cu elefantul - 22  Euro/persoana; Gratuit - copil 2-12 ani; 


Orar de zbor informartiv:

Bucuresti - Istanbul 09:45-11:10 / Istanbul - New Delhi 20:15-04:40 New Delhi - Istanbul 06:55-11:35 / Istanbul - Bucuresti 13:50-14:05 
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei. 

Compania
Turkish Airlines, escala in IstanbulNote:
Acte necesare pentru obtinerea vizei:
-fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari;
-Dimensiune: dimensiuni minime 350 pixeli X 350 pixeli, dimensiuni maxime 1000 X 1000 pixeli;
-Copie PDF pasaport, paginile cu datele de identificare;
-Pasaportul valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului, cu minim 2 pagini consecutive libere;
-Copie dupa cartea de identitate;
-Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta;
-Formularul transmis de agentie completat sau se completeaza in agentie;
-Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei;
Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii.
Grup minim 20 persoane.  
Oferta turistica este parte integranta din contract. 
Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii. 
Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea. 
Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).


vezi mai multe

Camera Dubla
Biletele de intrare la obiectivele turistice
Taxa de viza si procesare
Transport Avion Qatar Airways Bucuresti - Delhi
Transport Avion Qatar Airways Delhi - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit India Eterna - Triunghiul de aur si Varanasi, avion, Toate locatiile, India

Verifica tarife si disponibilitate

Contactati-ne pe WhatsApp Solicita oferta